7 nadelen van een wintersportvakantie in een bekend skigebied.

Geschreven op 22/01/2019

Een skigebied met wereldwijde faam, grote accommodaties direct aan de piste, berghutten met overheerlijk eten, veel kunstsneeuw en moderne liften,… Enkele reden waarom skigebieden als Val Thorens, Saalbach Hinterglemm, Kronplatz,… volgens sommige de perfecte wintersport gebieden zijn. Maar hebben deze populaire gebieden wel het meeste plezier te bieden? Wij geven jou 7 redenen waarom een wintersportvakantie in deze bekende skigebieden wel eens kan tegenvallen.

1. BIG, BIGGER, BIGGEST

Deze populaire skigebieden worden alleen maar groter. Alle accommodaties, bars en restaurants zijn grote projecten met uitbating door een extern managementteam. Kortom gezegd, een industrie. De sfeer van een typisch plaatselijke gastheer zal je in deze gebieden niet terugvinden.

In authentieke, onontdekte skigebieden vind je accommodaties die er alles aan doen om hun klanten een fantastisch verblijf te bezorgen.

2. EEN PINTJE? DAT IS DAN 7 EURO

Voor een lunch op de piste ben je al snel 25 euro kwijt voor een spaghetti, 7 euro en voor een pintje en 5 euro voor een cappuccino… Vraag en aanbod is dat dan zeker? Het voordeel van de minder populaire gebieden als Valle d’Aosta is dat alles een stuk goedkoper is.

Niet enkel de restaurants zijn goedkoper. Ook de skipassen, skiverhuur en overnachtingen zijn minder duur, zonder te hoeven inboeten op kwaliteit.

3. EVEN ONTHAASTEN OP SKIVAKANTIE?

Dat is toch waar wintervakanties echt voor staan? In grote skigebieden ben je niet aan het juiste adres want je vindt er alleen maar veel volk op de piste en aan de liften. Als je op het gemak wil eten in een berghutje, zal je toch eerst in de rij moeten staan voor een vrij tafeltje. Als je eindelijk een tafeltje hebt merk je aan het onvriendelijke personeel dat jouw tafeltje zo snel mogelijk weer moet vrijkomen. De realiteit is dat het in de populaire skigebieden vooral om het massatoerisme draait.

4. NOOIT ALS EERSTE OP DE PISTE

’s Morgens als eerste over een vers geprepareerde piste skiën met uitzicht op de prachtige bergen rondom je, een overheerlijk gevoel toch? Dit al meegemaakt in de ‘massa-gebieden’? Waarschijnlijk niet. In tegenstelling tot de populaire gebieden geven onontdekte authentieke gebieden je een gevoel dat je enkel omgeven bent door natuur en rust. Het is ook veel minder druk waardoor de pistes in betere conditie blijven.

5. FAMILIE-ONVRIENDELIJK

Als de kinderen het naar hun zin hebben, dan… te cliché uitspraak? In de rustigere skigebieden zijn de skipistes heel wat veiliger om te leren skiën. De kinderopvang en sneeuwgewenning wordt in kleine groepjes gegeven zodat er een heel gezellige sfeer hangt. Een ‘familie-vriendelijke’ houding zal je meer vinden in de minder bekende gebieden dan in het massatoerisme.

6. ANDERE GEBIEDEN ZIJN EVEN SNEEUWZEKER

Als je denkt dat je best naar de populaire skigebieden trekt voor de sneeuwzekerheid, dan heb je het mis. Authentieke skigebieden als Monte Rosa en San Bernardo liggen op 3250m hoogte. Je hebt er misschien nog nooit van gehoord maar je hebt er wel tot na de paasvakantie voldoende sneeuw.

7. VOOR DE AFSTAND HOEF JE HET NIET TE DOEN

Naar Oostenrijk met de auto valt wel mee denk je dan… Maar naar Italië reizen is toch veel te ver? Fout. Een prachtig skigebied als La Thuile in Italië ligt op 825 kilometer van Brussel, terwijl Risoul en Schladming op meer dan 1000 km liggen. Je moet dus minder ver rijden en toch kan je ontsnappen aan de drukte.

 

Al jaren zijn we bij Flowtrack overtuigd van een wintersportvakantie in een authentiek skigebied, ver weg van het massatoerisme.
Zou je graag meer willen weten over deze unieke skivakanties? Neem dan zeker eens een kijkje naar onze wintersportvakanties.