De moeilijkheidsgraad van de shortbikes in 2019

Geschreven op 01/03/2019

Weet jij niet welke bestemming te kiezen voor jouw shortbike? Wij helpen je met het maken van de juiste keuze. Er zijn bestemmingen die jaarlijks terugkomen en een vaste waarde zijn, daarnaast zijn er elk jaar nieuwe bestemmingen. We maakte een overzicht van de moeilijkheidsgraad en kenmerken van elke bestemming van makkelijk naar moeilijk.

 1 en 2. Dreisbach en Manderscheid

Wie op zoek is naar een Shortbike waar je een goed biketempo kan ontwikkelen en af en toe eens uitgedaagd wordt door een technische singletrack, is in Dreisbach en Manderscheid aan het juiste adres. De focus op deze bestemmingen ligt op mooie, goed berijdbare paden, hoogtemeters maken en genieten van de prachtige omgeving. Uiteraard afgewisseld met enkele technische uitdagingen, of wat had je gedacht!? As usual pikken we elke singletrack mee die er te vinden is.

Op beide bestemmingen zijn de moeilijkste passages gereserveerd voor de rode en zwarte fietsgroepen. 2 topgebieden die ook gekend zijn in de marathonwereld: Dreisback/Mettlach en Manderscheid/Daun zijn de thuisbasis van respectievelijk De Saarschleifenmarathon en de Vulkanbike.

Benieuwd naar deze shortbikes? Lees meer over Dreisbach en Manderscheid

3. Pirmasens

Ongetwijfeld dé revelatie van 2019. Deze bestemming moet elke singletrackfanaat met stip noteren. Het parcours is technisch eigenlijk niet zo moeilijk, de ondergrond goed berijdbaar, de hellingen niet te steil en niet te lang… Wat maakt deze bestemming dan speciaal? Elke dag rijden we minstens 20 à 30km singletrack! Constant draaien en keren, kort op en af, … Dat ziet er op een hoogteprofiel heel relax uit, maar het weegt wel door op het einde van dag.

Lees meer over deze shortbike naar Pirmasens

4. Gerardmer

Gerardmer is zonder twijfel de bestemming met de meeste technische passages en de langste beklimmingen. De meeste afdalingen zijn singletracks, die door de ruwe ondergrond van het gebied altijd je aandacht vragen. Sommige beklimmingen zijn dermate steil en/of technisch, dat wie boven geraakt zonder afstappen, een trappistje verdient!

De lange hellingen zijn conditioneel natuurlijk een uitdaging, al zorgt de lengte er wel voor dat iedereen zijn eigen tempo zoekt en je dus niet zo makkelijk over je toeren gaat door een snellere klimmer te willen volgen. Ondanks dat de Vogezen technisch en conditioneel een grotere uitdaging vormen, blijven de tochten voor groen zeker voldoende toegankelijk. De grootste killers reserveren we natuurlijk voor de zwarte fietsgroep!

Lees meer over de shortbike naar Gerardmer

5. Lultzhausen

De eer van ‘zwaarste’ bestemming is weggelegd voor Lultzhausen. Is Lultzhausen héél technisch? Nee! Zijn er superlange hellingen? Nee! Waarom dan zwaarder dan de Vogezen??

Stel je een stuwmeer van 380hectare voor, met aan alle zijden 100m hoge, steile hellingen. Die hellingen leg je vol singletracks die ofwel recht omlaag, ofwel steil omhoog lopen. Het ideale recept voor een topbestemming, maar best wel conditioneel zwaar. Fysiek dus de meest uitdagende bestemming, ook voor de groene groepen.

Lees meer over de shortbike naar Lultzhausen