Is het veilig om naar Zuid-Frankrijk te reizen door Corona?

Geschreven op 18/05/2020

Over heel Europa worden maatregelen genomen om het Coronavirus (COVID-19) in te dammen. Op dit moment worden niet-essentiële reizen naar enkele gebieden afgeraden. We volgen de situatie op de voet en geven hieronder een antwoord op de meestgestelde vragen. UPDATE 18.05.2020

1. Is het virus een reden om deze zomer niet op reis te gaan naar Zuid- Frankrijk?

De Flowtrack vakanties naar Frankrijk starten eind juni 2020, volgens de meeste experten zal het virus tegen dan onder controle zijn en kunnen we terug zorgeloos reizen. Op dit moment worden reizen naar Frankrijk afgeraden. Tot de dag van vertrek blijven we de situatie opvolgen en doen we er alles aan om onze reizigers te beschermen. De gezondheid van onze reizigers is onze hoogste prioriteit.

 

2. Lopen we een gezondheidsrisico als we naar Zuid-Frankrijk op vakantie gaan?

Het Coronavirus wordt doorgegeven via hoesten en niezen. Wetenschappers en overheden raden aan om vaak handen te wassen, wegwerpzakdoeken te gebruiken en fysiek contact te beperken (geen handen geven, etc.). Zolang deze maatregelen gelden, zullen wij deze ook aan onze reizigers communiceren.

Wij gaan ervan uit dat het virus onder controle zal zijn tegen eind juni waardoor de risico’s automatisch afnemen.
Wanneer de gezondheidsrisico’s te groot zijn en er een negatief reisadvies is voor een bepaalde regio of bestemming, dan annuleren we de reis.
Meer uitleg over annulering vind je onder punt 4.

 

3. Hoe volgt Flowtrack de actualiteit op rond het Coronavirus?

Reisverantwoordelijken bij Flowtrack staan in nauw contact met de plaatselijke partners, met de Belgische overheid en de overheidsdiensten in Frankrijk. We raadplegen regelmatig de websites van de officiële instanties en passen onze communicatie aan wanneer nodig.

 

4. Ben ik mijn inschrijvingsgeld kwijt als de reis wordt geannuleerd wegens het Coronavirus?
en wat met het te betalen restbedrag?

Voor vertrek raadplegen we de officiële website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en bekijken we het reisadvies voor Spanje. Staat daar dat niet-essentiële reizen voor de regio worden afgeraden, dan annuleren we de Flowtrack vakantie.

In dat geval kan je bij Flowtrack rekenen op een soepele omruilgarantie via een reisvoucher: je verplaatst je vakantie naar een later moment of je boekt een nieuwe vakantie naar keuze, en dit voor eind september 2023. Als de nieuwe reis duurder is, dan is deze meerprijs voor eigen rekening. Als de reis goedkoper is, betaalt Flowtrack het verschil terug.

Wij stellen het erg op prijs dat jullie het restbedrag van jullie reis betalen. Hierdoor kunnen wij volop doorwerken om onze zomer te organiseren en mocht de reis toch niet doorgaan kan je rekenen op een soepele omruilgarantie via een persoonlijke tegoedbon.

 

5.Kan ik mijn reis annuleren?
Indien je beslist om je reis op dit moment zelf te annuleren, dan gelden de algemene annuleringsvoorwaarden (bijzondere voorwaarden: artikel 16)

 

6. Ben ik extra beschermd via Flowtrack?

Ja. Zeker in deze onzekere tijden wordt het boeken via een reisorganisatie aangeraden. Indien je zelf je eigen vakantie rechtstreeks boekt, ben je afhankelijk van de annulatievoorwaarden van je vliegmaatschappij en de aanbieder van je verblijf en/of  activiteiten. Vaak zal je in hun annulatievoorwaarden terugvinden dat epidemieën of pandemieën niet behoren tot de voorwaarden en je je geld dus niet kan recupereren.

Boek je via een reisorganisatie zoals Flowtrack die pakketreizen aanbiedt, dan ben je zeker van een soepele annulatieregeling (zie punt 4) in geval van een negatief reisadvies.

 

7. Wanneer neemt Flowtrack de beslissing over het al dan niet doorgaan van de reis?

Wij zijn, net zoals jullie, op dit moment nog onwetend over hoe de gezondheidssituatie in Europa zal evolueren. Voor alle reizen die doorgaan in juli nemen we ten laatste 15/06 een definitieve beslissing. Voor alle reizen die doorgaan in augustus beslissen we ten laatste op 15/07. We nemen deze beslissing laat omdat de hele situatie erg snel evolueert, liever een late ja dan een vroeg neen. Als officiële instanties in Frankrijk of België sneller beslissen over het al dan niet mogen afreizen, brengen wij jullie uiteraard ook sneller op de hoogte.

 

8. Hoe word ik op de hoogte gehouden? Waar kan ik terecht met mijn vragen?

Ben je al ingeschreven voor een vakantie met Flowtrack in de zomer van 2020? Dan krijg je tijdig een update via e-mail over je reis naar Frankrijk. Bij vragen zijn we steeds bereikbaar via e-mail of sociale media. Je kan ons ook tijdens de kantooruren bereiken via telefoon of via de chatbox op onze website.

Twijfel je om een vakantie te boeken en heb je meer vragen? Dan kan je bij de medewerkers van Flowtrack terecht via e-mail of sociale media. Je kan ons ook tijdens de kantooruren bereiken via telefoon of via de chatbox op onze website.

 

9. De meestgestelde vragen rond je Flowtrack reis naar Frankrijk vind je hier:

Family Surf & Fun – Biscarrosse (Frankrijk)

18+ Glamping, Music & Surf – Biscarrosse (Frankrijk)

Student Trips – Biscarrosse (Frankrijk)