INITIATOR / INSTRUCTEUR
SKI & SNOWBOARD
LESVRIJE WEEK 

Heb je een goed ski- of snowboardniveau en droom je ervan om monitor te worden in het buitenland?

Flowtrack organiseert samen met Trackx vzw en Sneeuwsport Vlaanderen initiator en instructeursopleidingen tijdens de lesvrije week. Om deel te nemen dien je eerst te slagen voor de toelatingsproef en de Start2coach module afgelegd hebben. Deze opleidingen zijn in het Nederlands en toegankelijk voor Belgen en Nederlanders. Ook studenten L.O. kunnen deelnemen aan deze reguliere cursus.

Schrijf je in voor de opleiding

Initiator / instructeur – ski / snowboard
Inclusief vervoer
Skigebied: Monterosa
Skipas: 7 dagen
Verblijf in Hotel Monboso
725 euro

Boek nu

Initiator / instructeur – ski / snowboard

Italië

Za 04.02 – Zo 12.02

Met bus

Verblijf

Skigebied

Skipas

Prijs

Hotel Monboso

Monterosa

7 dagen

725 euro

DE TOELATINGSPROEF

Om te mogen starten aan de initiator opleiding ski of snowboard moet je eerst een toelatingsproef afleggen bij Sneeuwsport Vlaanderen, alle info hierover vind je terug op deze pagina. Inschrijven doe je via de opleidingskalender van Sneeuwsport Vlaanderen.

In deze toelatingsproef gaan de docenten na of je het geschikte niveau hebt om te kunnen slagen voor de opleidingen. Eerst geven ze een workshop (2u) om je goed voor te bereiden. Nadien nemen ze de toelatingsproef af waarbij je korte en grote basisbochten skiet. Deze gaan door op de verschillende indoor skibanen in België en Nederland.

Initiator Ski & Snowboard 

Dit traject bestaat uit 4 modules, Flowtrack organiseert samen met Trackx vzw en Sneeuwsport Vlaanderen module 3, de praktijkmodule. Dit zijn 7 dagen op de piste in het buitenland en 1 dag indoor waar je de didactische en methodische kneepjes aangeleerd krijgt door een ervaren docent.

Om hieraan te mogen deelnemen moet je de volgende zaken op zak hebben:

– Toelatingsproef met A of B score
– Start2coach (module 1) afgelegd hebben in België op een indoorbaan
– Minimum 16 jaar oud zijn op de eerste lesdag

De Start2coach module wordt telkens georganiseerd voor afreis van je cursus. Vergeet je dus zeker hiervoor niet in te schrijven.

Voor het cursusgedeelte dien je je nog apart in te schrijven via de website van Sneeuwsport Vlaanderen

Instructeur Ski & Snowboard 

Dit traject bestaat uit 4 modules, Flowtrack organiseert samen met Trackx vzw en Sneeuwsport Vlaanderen module 3, de praktijkmodule. Deze bestaat uit 7 dagen in het buitenland en 1 dag op een indoorbaan. De datum voor de indoor dag wordt later nog bepaald.

Om hieraan te mogen starten moet je de volgende zaken op zak hebben:

– Diploma initiator ski of snowboard
– Het is aangeraden maar niet verplicht reeds module 1 afgelegd te hebben voor de aanvang van deze praktijkweek.

Voor het cursusgedeelte van de reis dien je je nog apart in te schrijven via de website van Sneeuwsport Vlaanderen.

Terugverdienmodel

Via een terugverdienmodel willen Flowtrack en Trackx vzw investeren in een duurzame crewwerking waarbij onze monitoren jaar na jaar een vaste waarde zijn voor onze klanten en zich blijven ontwikkelen en bijscholen.

Volg je een initiator of instructeur opleiding via onze opleidingsweken tijdens de herfstvakantie of de lesvrije week, dan kan je per week dat je voor Trackx aan de slag gaat als monitor 100 euro van deze cursus terugverdienen (met een maximum van 500 euro). Volg je je initiator of instructeur opleiding bij een andere reisorganisatie, dan kan je maximum 300 euro terugverdienen.

Als dit je nog niet over de streep heeft getrokken, de Flowtrack Crew is ook gewoon de leukste bende monitoren ooit!

Het verblijf

Het verblijf tijdens de lesvrije is in hotel Monboso. Dit hotel is gelegen op 300m van de liften en pistes in Staffal. Dit is het centrale punt van het Monterosa skigebied.

Voor de periode van zaterdag 4/02/2023 tot en met zondag 12/02/2023 betaal je voor 6 nachten hotel inclusief volpension (ontbijt – diner + lunchpakket), 7 skidagen en bus 725 EUR

Om de opties te vergelijken en een specifieke prijsberekening kan je terecht in onze boekingsmodule bovenaan deze pagina. De theorielessen voor de cursus zullen telkens doorgaan in Hotel Monboso.

Het skigebied

Gressoney is een Italiaanse parel, gelegen in de Aosta vallei, die toegang geeft tot het Monte Rosa skigebied. Het gebied heeft 180 kilometer pistes en 29 skiliften. Gressoney is een sneeuwzeker en hoog gelegen gebied met een maximale hoogte van 3275 meter. Het natuurschoon en de mooie uitzichten op de hoge bergtoppen zorgen voor een echte Destination Feelgood.

Klik hier voor het pistenplan.