5 fouten die beginnende snowboarders maken

Geschreven op 01/03/2019

Eerste keer dat je gaat snowboarden deze vakantie? Iedereen maakt wel dezelfde fouten tijdens zijn of haar eerste snowboard trip. Daarom geven we alvast de 5 meest voorkomende fouten mee zodat jij deze kan vermijden.

1. Geen warme en waterdichte kledij dragen

Als snowboarder zit je vaker in de sneeuw dan als skiër. Als je koude billen wil voorkomen zorg dan zeker dat je een warme en waterdichte snowboardbroek hebt. Stop je t-shirt ook goed in je broek, want er is niets zo verfrissend als verse sneeuw die in je broek kruipt.

 

2. Te veel naar voor leunen

Snowboarders die telkens met hun gezicht in de sneeuw vallen zijn niet te vroeg aan de après-ski gestart. Ze leunen te veel naar voor bij het draaien. Vermijd dit door good te buigen door de knieën. Train maar al op die squat positie want die zal je nodig hebben tijdens het snowboarden.

3. Neerzitten in het midden van de piste

Even nood aan een pauze of aan het wachten op je vrienden? Ga niet neerzitten in het midden van de piste waar je anderen hindert of anderen je niet kunnen zien. Zorg dat je steeds aan de zijkant van de piste stopt. Zo voorkom je een botsing met een andere skiër of snowboarder.

4. Niet de juiste bescherming dragen

Als beginner zal je regelmatig tegen de grond gaan. Als je niet bont en blauw wilt staan draag dan het beste bescherming onder je snowboardkledij. Van pols tot kniebeschermers en misschien een broek met pads. Een kussen in je broek steken kan natuurlijk ook altijd. Het ziet er misschien niet altijd even cool uit, maar je billen zullen je dankbaar zijn.

 

5. De skilift maar niet onder de knie krijgen

Het moeilijkste gedeelte voor de beginnende snowboarders is misschien wel de lift nemen. Stress dat ze de lift moeten stilleggen voor jou? Bij het nemen van de lift is de voorste voet vast en da achterste voet los voor het bijsturen en balans te houden. Niet zo makkelijk als beginnende snowboarder. Train dit eerst even op een recht stuk en je stress voor de lift zal al veel minder zijn!

 

No stress, op een Flowtrack skivakantie helpen onze snowboard lesgevers je om alle kneepjes van het vak zo snel mogelijk onder de knie te krijgen.
Nog opzoek naar jouw ideale snowboardvakantie? Je vindt ons hele aanbod snowcamps voor jongeren en familievakanties op onze website.