9 meest voorkomende misverstanden tussen Vlaams en Nederlands

Geschreven op 18/06/2018

Je zou misschien wel denken dat je op Flowtrack vakantie geen vreemde taal bijleert omdat al onze crew Nederlands spreekt en je alleen maar met Vlamingen en Nederlanders op een kamp zit. Alleen blijkt uit onze ervaringen dat Vlamingen en Nederlanders voor elkaar soms ook wel een vreemde taal spreken.

Dit kan wel eens tot misverstanden leiden. Hieronder vind je alvast 9 woorden die jij nu niet meer verkeerd zal begrijpen deze zomer.

« Croques »

20170728-_mg_1789-2

Aan de surfbar in San Vicente maken we de beste croques die je ooit geproefd hebt. Als Nederlander mag je ook wel gewoon Tosti zeggen hoor, onze crew verstaat je wel.

« Poepen »

week4klaar-5

Als je als Belg hoort dat iemand vlug even gaat poepen, dan kijk je wel al eens raar op. Vlamingen gaan namelijk gewoon kakken.

« Klak »

shot-by-nframe-19

Krijg je als Nederlander een complimentje dat een toffe klak die je aanhebt, dan hebben ze het natuurlijk gewoon over je leuke pet.

« Lopen »

closeoutmimizan_2017-37

Als een Nederlander je aanspreekt tijdens zonsondergang en vraagt of je een eindje wil gaan lopen op het strand, dan hebben ze heus niet plots een sportieve ingeving hoor. Het lopen voor een Nederlander is het wandelen voor een Belg.

« Patat »

20170811-_mg_3731

Heb je 1 van onze lieftallige Vlaamse cateringvrouwen voor je en vragen ze je of je graag wat patat bij je eten wil dan hebben ze het niet over friet.
Een patat is voor een Vlaming gewoon een aardappel.

« Pinpas »

closeoutmimizan_2017-69

Betalen met je met pinpas, is voor een Vlaming echt een vreemde taal. Hij betaalt gewoon met zijn bankkaart.

« Amai, da’s plezant »

img_4337

Iets dat je wel vaker zal horen als een Vlaming zijn of haar eerste golf neemt. Het Vlaamse equivalent van « nou, dat is leuk ».

« Mobieltje »

shot-by-nframe-86

heb je tijdens jouw surfkamp een leuke Vlaamse meid leren kennen en wil je graag later nog eens afspreken? Vraag haar dan alsjeblieft niet om haar mobieltje. Een Vlaams meisje geeft alleen maar haar « gsm nummer ».

« Tas »

20170728-_mg_1882-2

s’ Ochtends drinkt een Vlaming al eens graag een tas koffie. Bied je aan een Nederlander een tas koffie aan, dan denken ze dat je hun rugzak vol koffie gaat gieten. Een Nederlander drinkt ‘s ochtends liever een mok koffie.

 

Er zijn heel wat verschillen tussen Vlamingen en Nederlanders, maar uit onze jaren ervaring blijkt dat de mix wel zorgt voor een echt feelgood gevoel. Na het lezen van dit artikel zullen jullie mekaar ook nog eens kunnen begrijpen deze zomer. Heb je nog geen Vlaamse/Nederlandse vakantie geboekt deze zomer?

Surf naar onze website, en boek jouw surf- of zomerkamp.