Crew Van De Maand: Wieke

Geschreven op 24/07/2019

Flowtrack-fan sinds 2012 en intussen een ancien in de SUMMER en SNOW crew. Deze zomer werkt Wieke 3 maanden in de Flowtrack headquarters en helpt ze de kampen in goede banen leiden. Het ideale moment dus om haar even op de rooster te leggen als crew van de maand. 

 

Al 7 jaar ben je actief bij Flowtrack, da’s wel indrukwekkend!

« Ja, het is allemaal heel toevallig begonnen. De zomer dat ik 18 jaar werd vroeg een vriendin mij lastminute mee op surfkamp naar San Vicente. Het jaar erna ging ik meteen mee als crew, ik stond in voor de catering van 50 deelnemers. Een enorme uitdaging! Sindsdien ben ik bijna elk jaar mee geweest. Soms voor enkele dagen tot weken, maar ik heb ook al eens een heel seizoen meegemaakt.

Ik vind de sfeer ook zo tof bij Flowtrack. Je werkt echt met gelijkgezinden, mensen die hetzelfde gevoel voor verantwoordelijkheid hebben en toch ook wat die “vrije levensstijl” nastreven. Flowtrack crewleden reizen graag, zijn heel actief en zijn graag buiten… Tussen dat soort mensen voel ik mij echt thuis. »

 

Waarvoor sta jij bekend binnen de Flowtrack crew?

« Dat zal je eerder aan de andere crew members moeten vragen (lacht). Ik denk dat vooral mijn energie en vrolijke aanwezigheid zal opvallen. Ik vind het altijd zo super om daar te zijn! Ik ben ook graag de hele dag bezig, zelfs als mijn eigen taken er al op zitten. Als ik bijvoorbeeld voorbij de keuken loop, dan zal ik snel even binnenspringen om te zien of ze nog wat extra hulp kunnen gebruiken. »

 

Wat is je leukste herinnering aan het werken voor Flowtrack?

« Toen ik meehielp aan de opbouw van de kampsite in Biscarrosse… Daar heb ik gezien hoe binnen enkele dagen zo’n heel kamp uit de grond wordt gestampt. Echt een mooie ervaring. »

 

Vorige zomer hebben we je niet gezien op surfkamp. Hoe kwam dat?

« Ik ben een jaartje naar Australië getrokken. Ik wou er eigenlijk heel avontuurlijk rondreizen, maar achteraf gezien heb ik er toch een vrij stabiel leven opgebouwd. Ik woonde in Perth en heb er verschillende jobs gedaan. Het langste project was bij een boomkwekerij. Ik hielp er om de takken van de bomen – met alle blaadjes en bloesems eraan – te verwerken tot pure zaadjes. Die gebruikten ze om aan herbebossing te doen. Hierbij hielp ik dan mee alle nieuwe bomen planten. »

 

Dat klinkt toch ook niet on-avontuurlijk…

« Er waren inderdaad wel spannende momenten. Ik hielp ook mee om de net beplante gebieden te beschermen tegen rondtrekkende kangoeroes. Dan stonden we met enkele collega’s rond zo’n veld, elkaar aanwijzingen te geven via walkie talkies over de locatie van de kangoeroe. Je moest uiteraard voorzichtig zijn, zo’n dier durft wel eens aanvallen. »

 

Ben je na je verblijf in Australië nog mee geweest met Flowtrack? 

« Ja, dat heeft trouwens echt helemaal niet lang geduurd. Een week nadat ik terug was uit Australië stond ik al met Flowtrack op de latten in Gressoney. Ik denk dat mijn ouders en vrienden toen wel even gevloekt hebben (lacht).  Ik gaf er les aan de Blue Bunnies – dat zijn de kindjes van 4 tot 6 jaar die voor het eerst op ski-vakantie gaan. »

 

Je bent nu heel de zomer bij Flowtrack in Mechelen aan de slag, wat staat er daarna op de planning?

« Nu is mijn focus inderdaad vooral op mijn job bij Flowtrack. Ik help bij de administratie van de lopende kampen, zorg dat iedereen bij vertrek op de juiste bus zit en help ook bij de financiën. 

Maar wat ik na augustus ga doen? Ik heb echt geen idee. Ik weet nog niet eens waar ik ga wonen. Daar ben ik stiekem wel wat nerveus voor hoor. Ik hou wel van een onvoorspelbare planning, maar zo open als nu hoeft het ook niet te zijn. »

 

En waar zien we Wieke binnen 5 jaar?

« Dat is voor mij echt een onmogelijke vraag… (denkt even na) Mijn grote droom is om ooit zelf mijn eigen huis te bouwen. Echt helemaal van ontwerp tot afwerking. Maar of dat realistisch is en waar dat huis ooit zal komen, dat zou ik echt nog niet weten! »

 

Strand of sneeuw:
« Oh ik ben echt niet goed in kiezen… Was je dat nog niet opgevallen?  Kan ik ook antwoorden “een land dat zowel strand als bergen heeft?” Misschien Nieuw-Zeeland ofzo? »

Zelf koken of uit eten gaan:
« Zelf koken! Pizza’s maken from scratch, creatief zijn met wat ik nog in mijn ijskast vind, dat is mijn specialiteit. »

Fotograaf of model?
« Eigenlijk sta ik wel graag op de foto. Op vakantie neem ik natuurlijk ook graag foto’s. Maar ik kies toch voor “model”. « 

Hoge hakken of sneakers?
« Sneakers, ik heb zelfs geen hoge hakken. »

Nederland of België?
« Geen van beiden. Ofwel een warmer klimaat, ofwel een land waar sneeuw ligt, maar de zon moet sowieso schijnen. In de regen kom ik niet buiten. »