Iconische plekken in de Aosta Vallei

Geschreven op 12/09/2022

Van Lady Gaga tot De Hulk, de bergen van de Aosta vallei zagen al heel wat iconen passeren de afgelopen jaren. Met dit boek en deze 2 films dompel je jezelf al helemaal onder in de iconische plekken van de Aosta vallei. 

 

house of gucci

House Of Gucci (2021)

Deze recente misdaad en drama film, geïnspireerd op het familie-imperium achter het Italiaanse modehuis Gucci, werd onder andere gefilmd in Gressoney, Italië. De scènes die zich afspeelden in St. Moritz werden opgenomen in Gressoney-Saint-Jean en Gressoney-La-Trinité. De afdalingen vonden plaats op de Weissmatten skipistes. Restaurant Punta Jolanda verdient ook haar stukje faam in de film.

Meer over “House of Gucci”

 

paulo cognetti

De Acht Bergen (2019)

De Acht Bergen is een wereldwijd bekende roman geschreven door Italiaanse schrijver Paola Cognetti. Hij vertelt een verhaal over  elf-jarige Pietro, een stadsjongen uit Milaan, die zijn zomers spendeert in de Aosta vallei. Hier ontmoet hij Bruno en samen bouwen ze een onverwoestbare vriendschap op.

Meer lezen

 

avengers

Avengers: Age Of Ultron (2015)

Op 40 minuten rijden vanuit Gressoney kom je terecht in Bard, een ander dorpje in het Aostadal. Even boven dit dorp ligt Forte di Bard, een 19e-eeuws fort dat werd gebouwd door het Huis van Savoye. Het dorp werd gebruikt om het fictieve land Sokovia in de film Avengers: Age of Ultron te verfilmen. Het fort wordt dan weer voorgedragen als
Hydra’s controlegebouw. Forte di Bard is geopend voor toeristen als het Museum van de Alpen.

Meer over “Avengers: Age of Ultron”$

 

Actie!

Klaar om je eigen avonturen te beleven in de Aostavallei? Bekijk ons uitgebreid aanbod van Flowtrack Family Snow vakanties.

We verzamelden onze beste tips over de Oasta vallei in 2 gratis Flowtrack Travel Guides: eentje voor La Thuile, en eentje voor Gressoney.
Waar zijn de beste restaurantjes en de mooiste plekjes? Waar moet je op letten als je foto’s wil nemen in de sneeuw en wat is nu eigenlijk de beste app om te weten of het nu effectief zal sneeuwen tijdens de paasvakantie?