specialiteiten valle d'aosta

3 Valle d’Aosta specialiteiten die je zeker moet geproefd hebben

Geschreven op 06/09/2022

Valle d’Aosta is de rivièra van Alpen. Een rijke cultuur, onberoerde skigebieden en
uitstekende weersomstandigheden, wat wil je nog meer! In onze vorige blog kan je alles lezen over ons favoriete skigebied.

Omdat we weten dat er bij de Flowtrackers ook heel wat gastronomische genieters zijn, vind je hier 3 lokale specialiteiten om je in de juiste skisfeer te brengen. Heb jij ze al geproefd?

 

 

Polenta

Vroeger een gerecht voor de armere bevolking, maar nu een delicatesse in vele Noord-
Italiaanse restaurants. Polenta, of gemalen graan, kan je op
vele manieren klaarmaken. Onze lokale favoriet? Polenta met kaasfondue!

 

Fontina

Fontina is een zachte, noot- achtige kaas. Strogeel van kleur, maar toch karaktervol
van smaak. De Fontinakaas is een fijne toevoeging aan een kaasplankje, maar kan ook
gebruikt worden om mee te koken.

 

Donnas

Donnas is de meest oostelijke “sottozone”, of subregio, van de Aosta vallei en staat bekend om haar fruitige, rustieke rode wijn. Dit is te danken aan het relatief warme en zonnige klimaat dat in de Valle d’Aosta heerst.

Ben je niet zo’n avontuurlijke eter? Dan heeft Valle d’Aosta natuurlijk ook de lekkerste pizza en spaghetti. Oh, en hou zeker een plekje vrij voor dessert.

 

Gustoso*!

Klaar om om al deze specialiteiten zelf te proeven? Leer alvast hoe je “*smakelijk” zegt in het Italiaans en bekijk ons uitgebreid aanbod van Flowtrack Family Snow vakanties.

We verzamelden onze beste tips over de Oasta vallei in 2 gratis Flowtrack Travel Guides: eentje voor La Thuile, en eentje voor Gressoney.
Waar zijn de beste restaurantjes en de mooiste plekjes? Waar moet je op letten als je foto’s wil nemen in de sneeuw en wat is nu eigenlijk de beste app om te weten of het nu effectief zal sneeuwen tijdens de paasvakantie?